Vasas Rita
Photography

"Nincs az a nehézség, amelyet a szeretet ne győzne le. Nincs olyan betegség, amelyet a szeretet meg ne gyógyítana. Nincs ajtó, amelyet a szeretet fel ne nyitna. Nincs az a szakadék, amelyet a szeretet át ne hidalna. Nincs fal, amelyet a szeretet le ne döntene. Sem bűn, amelyet elég szeretettel ne lehetne jóvátenni. Nem számít, milyen mélyen gyökeredzik a gond. Milyen reménytelenek a kilátások. Milyen kusza a zűrzavar. Milyen nagy hiba. A helyesen értelmezett szeretet mindent megold. S ha elég erős benned a szeretet, te leszelk a világ legboldogabb és legerősebb embere." (Louise L. Hay)


Akármi vagy is testben (...), akár fiú, akár lány, akár erős, akár gyenge, akár beteg, akár egészséges, mindez sokkal kevesebbet számít annál, mint ami a szívedben van. (Cassandra Clare)

„Amikor a legjobbat adjuk magunkból, anélkül, hogy cserébe várnánk valamit, békében vagyunk saját magunkkal és az Univerzummal. Minden visszatér, amit adunk.” ( Hoponoponopono )

„ A hiány maga, a szó és a mögötte rejlő értelem, érzelem. Mindenki ismeri, mindenki tapasztalja, szinte nap, mint nap. Mindenki valami rossz dologra gondol, rosszként éli meg, mikor hiányzik neki valami vagy valaki. De ha belegondolunk a hiány az egyik legőszintébb dolog. Nagyon mélyről jön, és még ha nem gondol rá az ember, még ha eltereli a gondolatait, akkor is ott van benne. Nem lehet megjátszani magunkat, nem tudjuk magunkra erőltetni. Igazából örülni kellene a hiánynak, és élvezni a hiányérzetet, abban a tudatban, hogy van miért várni, van mire várni vagy kire várni. Érezni, hogy fontos a másik és hogy milyen jó lesz majd újra látni, mert ha valaki tényleg hiányzik, és nem csak dobálózik ezzel a szóval, máris van értelme várni a jövőt, hogy újra átéljük, hogy viszont lássuk és érezzük újra azt, ami nem hagy nyugodni a nap minden percében…” (Ismeretlen)


“Megtanultam, hogy a hősök olyan emberek, akik azt tették, ami szükséges volt, szembenézve a következményekkel. Hogy a türelem rengeteg gyakorlást igényel. Hogy vannak emberek, akik szeretnek bennünket, de egyszerűen nem tudják, hogyan mutassák ki. Hogy olykor az, akire azt hinnéd, hogy megadja neked a kegyelemdöfést, ha már a földön fekszel, egyike azon keveseknek, akik segíteni fognak neked felállni. Hogy csak azért mert valaki nem úgy szeret téged, ahogyan te szeretnéd, ez nem azt jelenti, hogy nem szeret téged teljes szívével. Hogy sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinné. Hogy nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében te vagy, akinek meg kell bocsátani magadnak. Hogy nem számít, hány szilánkra tört a szíved: a világ nem áll meg, hogy megvárja, míg összeragasztod.” (Paulo Coelho: A fény harcosa)


"A semmi kellős közepén, egyetlen kötélen egyensúlyozva haladsz, bízva abban, hogy egyszer átjutsz a másik oldalra. Van, hogy belezuhansz a vízbe, ki kell úsznod a partra, hogy aztán az elejéről folytathasd az utat. Van, hogy megtanulod, hogy mit jelent az egyensúly, és bizonyos távokat könnyedén megteszel. Vannak, akik egy tapodtat sem tesznek, csak bámulják a kötelet, és azt mondják, de jó annak, aki a másik oldalon van, míg valójában ők is bármikor oda juthatnának. Ezt az utat teszik meg azok, akik bátran vetik bele magukat az ismeretlenbe. Egy olyan világba, ahol lehet, hogy lesznek találkozások, amik bearanyozzák az életüket, miközben már az első pillanattól kezdve biztos, hogy nem tartanak örökké." (Oravecz Nóra)


"Hidd el, hogy egyszer lesz valaki, aki úgy lát tökéletesnek, ahogy vagy. Aki senkire sem cserélne el, mert tudja, gyémánt van a kezében. De ahhoz először neked kell felfedezned, hogy mennyire értékes vagy. Hogy mennyire jó, hogy annak születtél, akinek - és hogy még véletlenül sem kell beérned kevesebbel, mert a kevesebb megalkuvás. Az, aki pedig szereti magát, nem alkuszik meg. Hisz abban, hogy megérdemli, hogy szeressék." (Oravecz Nóra) "A negatív frekvenciák nem sok jót tartogatnak. Törekedj pozitív rezgésekre, hogy teljesüljenek a vágyaid. Nézz ezért FRISS SZEMMEL minden egyes dologra, ami csak eléd kerül: hálás szemmel, pozitív szemmel, olyan szemmel, amelyik csak a jót látja. Szabályozd be a látásodat, és kezdj tisztán látni. Az élet látványosan gyönyörű." (Rhonda Byrne) 

 

"Nézz szét! Gyönyörű a világ és minden lehetőség ott hever a lábaid előtt. A szeretet, a boldogság, minden, amire szükséged van. Mosolyogj, és adj belőle idegeneknek is! Segíts, és fogadd el a segítséget! Ölelj, és hagyd, hogy megöleljenek! Szeress, és hagyd, hogy szeressenek! És ha azt érzed, nem megy, gondolkodj el azon, hogy miért nem. Azon, hogy mi gátol, hogy mitől félsz. Mert az életnek egyetlen értelme van: hogy szeress, és hogy szeressenek. Hogy érezd, hogy tartozol valahova.De csak azután, hogy megtaláltad a helyedet."

(forrás: Az igazi kötelék)

"Idővel majd elhiszed, hogy hálásnak kell lenned a pofonokért. A legnagyobbakért, a kisebbekért, az összesért, mert ők visznek el odáig, ahol most vagy." (Oravecz Nóra)

Kattints id a szöveg módosításához.

Kattints id a szöveg módosításához.

Kattints id a szöveg módosításához.

Kattints id a szöveg módosításához.